diumenge, 30 de novembre del 2008

Més tossuts que una mula!!!

Aquest dissabte, i amb les condicions que hi ha, varem tornar a quedar amb en Jaume, en Josep, en Ricard i jo per tornar al Gra de Fajol Petit, a fer alguna altra canal. La nostra intenció era l'Estreta, però a l'aproximar-nos'hi vam veure que hi havia cua ( aquesta canal, és pitjor que anar a comprar el pa a Ca l'Enric!!!). Després d'uns moments d'indecisió per veure què feiem, vam triar la mateixa del dissabte passat, la central.
Només començar, ja vam veure que la neu estava més glaçada que la setmana anterior, ique com que el diedre inicial es veia en prou bones condicions, vam decidir de començar la variant per allí mateix.

Fem R a la roca de l'inici del diedre i ens hi posem pel dret. És una barreja de neu molt dura i glaç que permet avançar prou bé amb l'ajuda dels piolets i els grampons, tot i que també fem ús de la roca en diversos trams. En aquest diedre, nosaltres hi vam colocar dos pitons, més un altre que vam trobar-hi. Un cop passat aquest, seguim per terreny més tombat i evident, fins trobar un pitó amb unes bagues on fem R.
Aquí el temps ja es va començar a tapar, i la neu a fer acte de presència. A sota en Ricard a rribant a la R.


És un llarg prou disfrutón, i que serveix d'escalfament pel ressalt que ve a continuació!! A sota en Jaume sortint del diedre.



Aquí vam girar cua la setmana passada. De fet, les condicions del ressalt no és que variessin molt en una setmana, però el sol fet de portar claus de gel, ja canviava la situació. A sota en Ricard superat el tram més vertical.




No és que hi hagi molt de gruix de gel, però sí el sufucient per superar-lo. Hi vam posar dos cargols de gel, i llavors fins a la R, que es troba a la sortida del ressalt, a la paret de l'esquerra, amb un espit i un pitó. A sota en Ricard sortint del ressalt.






Realment és el tram més xulo de la canal. Aquí el temps ja s'anava emmerdant per moments. L'home del temps l'havia encertat de ple.






Tant a sota com a sobre, en Josep i jo superat el tram més vertical del ressalt i en direcció a la R.





A partir d'aquí, ens posem en ensamble, i ja per terreny més tombat tirem amunt sota una forta tempesta de neu.









Sempre anem tirant seguint la lògica i la part que veiem més bé, fins que finalment i arribem a la cresta cimera. No sabem si em sortit per la mateixa canal, però el fet és que sortim a uns 20 metres de la creu del cim.









Aquí fot un fred que pela!!!! Entre la neu, el vent que bufa, i el fred que fot, fem la foto de rigor al cim i decidim d'esperar a en Josep i en Jaume al coll, en un lloc més arraserat. Per arribar al coll, la neu ens picava la cara, i amb prou feines veiem res!!! Ho teniem tot glaçat!!! Bé, tot fa de mal dir....










Un cop tots reunits al coll, bebem una mica (d'aigua, eh!!!), i comencem el descens cap al cotxe. La nevada és d'aquelles maques, i un cop al parquing veiem que hi ha un bon gruix de neu a la carretera!!












Ho guardem tot com podem per no deixar el cotxe fet un cristo (que al final li deixem), posem les cadenes i tirem avall. Fins passat Setcases ens neva!! Sort que en Josep es un xaval previsor i a part de portar cadenes, les sap posar, que sinó...( que els hi preguntin a uns que ja sabem...)!!!!











En definitiva, un dia genial i una canal guapíssima. Aquest any pinta de collons. A veure si algun dia d'aquests anem a fer alguna hivernal? jejejejeje. Salut a tothom i fins a la pròxima!!!!!!!!!!












6 comentaris:

Mingo ha dit...

A les fotos es veuen unes condicions durilles. Felicitats colla del Xapoutot.

TRanki ha dit...

hehe...qui insiteix triomfa eh?

Joer i a sobre de bon rotllo!!! Nosaltres vam ser-hi la matinada de divendres-dissabte, i no vam passar de peu de via davant la ventada que feia...!

Bones fotos...

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Si que en sou de tossuts si! he agafat fred només llegir el post!

llembresku ha dit...

Ei, bones a tots!! Realment va caure una bona nevada, però el pitjor era el vent que feia al cim i durant tota la cresta!! Allà si que no ens hi vam aturar a tirar fotos!!!! A part, hi ha una dita que ho explica bé: " Al mal temps, bona cara!!", i lo de bona cara feia de mal fer, però el bon rotllo, mai ens el treuran!!! Aquest any hi ha unes condicions de collons, i si la cosa no canvia, sembla que tenim canals per temps!!! Salut i força al canut!!!!!

GERARD ha dit...

hola llembreskus,no us pregunto com ho porteu pq ja es veu ke molt bé. quina colla de maxaques ¡¡ ens veurem aviat no ?apa continua penjant reportatges tan xulos com aquest.una abraçada per tots i una colleja per en Pep , el més guapo de la colla.

isabel ha dit...

Hei!!! Que pasa! que no ens veurem més fins a la trobada gastronomica al gener??? Desde que esteu estrenant coses de gel que no hi ha qui us vegi el pèl... Els que vàrem estar esquiant també varem petir els efectes del vent i la neu... Molts records a tots!!!