diumenge, 23 de novembre del 2008

Al Fajol Petit a estrenar temporada!!

Dissabte decidim d'estrenar la temporada hivernal. L'elecció, és el Gra de Fajol Petit. Per això, quedem ben d'hora en Jaume, en Josep, en Ricard i jo, per anar cap a Vallter. No sense abans aturar-nos a menjar un bon esmorzar a Setcases.
Al pàrking del refugi, s'hi veia un gran ambient, per lo qual tothom s'afanyava a preparar els trastos per arribar abans a la paret. En principi, voliem fer la canal estreta, però un cop allà i al veure-hi varies cordades al davant, ens vam decidir per la central.
La neu, estava en bones condicions, i ens va permetre arribar fins al peu del ressalt rocallós que hi ha a mitja paret sense massa problemes. Allà trobem una reunió amb parabolts. El resalt, està amb una fina capa de gel que no es veu molt segura, i decidim de tornar un tros enrera i probar la variant. A sobre arribant al ressalt.


Flanquefem per la canal per anar a buscar l'inici de la variant. Allà, trobem un pas on ja decidim d'encordar-nos. A sobre flanquejant per arribar a l'entrada de la variant.

La variant, comença amb un tram de canal amb la neu en molt bon estat, que permet abançar sense problemes. Bé, de fet el pitjor era el fort vent que ens va acompanyar durant tot el dia. Hi havia ratxes que si no estaves ben anclat et feien mig perdre l'equilibri!! A sobre en Jaume iniciant la variant.



A mitja canal, trobem un pitó amb un parell de cintes, i llavors fem reunió amb un merlet al peu del ressalt que tenim al capdamunt de la canal. A sobre en Ricard pujant per la variant.




En aquest ressalt, ens trobem amb el mateix cas que l'altre. Una molt fina capa de gel que no permet pujar amb confiança, tapa tota la roca, i amb el vent que fa encara menys!!! En Josep ho intenta un parell de vegades pel costat esquerra, però res. A sobre, en Josep en un intent, i en Jaume i en Ricard a la reunió.





Al final, decidim baixar, que el fred ja sens ha posat al cos. Collons quin vent!!! Pèrò bé, el fet és que aquest any ja em fet l'estreno, i que tornarem per acabar-les un altre dia. Els Xapoutot no es rendeixen així com així!!!!!