dilluns, 11 de juny del 2012

Vies Normal ( Pany ), i Aresta Nord, al Gegant Encantat

Doncs continuant amb l'entrada anterior, deixem a la resta de la colla als peus de l'Aresta Nord del Gegant Encantat. Ells mateixos ens fan cinc cèntims de com els hi va anar la cosa:



Hem buscat molt per la xarxa i no hem trobat cap ressenya ni piada, només hem descobert que la via que va fer en Ricard amb l´Isabel, és la Aresta Nord. En Josep, en Ramon i en Dani van fer la Normal o Pany.





A l'Aresta Nord:
1er. llarg IV  , molt tranquilet, equipat amb una xapa al començar i uns 3m. més amunt  l'altre, d´aquí fins la R res. La R és força vella però está bé, i una mica més amunt hi ha l´instalació del rapel amb parabolts per si ens juntem molts a la mateixa via.



2on. llarg   Com no he trobat cap ressenya no estic segur del grau crec que podria sortir un 6a+, nosaltres el vam fer en lliure amb bon canto, encara que el tram tira una mica enrera, les assegurances son força antigues però hi han posat tres xapes més o menys noves. Ens fan falta també  tres plaquetes recuperables i per el que ens asseguri millor fer un canvi de R i montar-la al peu del llarg per evitar el xiclet de la corda. 





Desde aquesta R arribem al cim que ens queda a uns 10m. i que després tindrem que desgrimpar per fer el ràpel.





Pel que fa a la via Normal ( Pany ):
Comença al primer llarg compartint l'Aresta Nord.





El segon llarg és un flanqueig de la muerte per l´esquerra de la bola amb roca no massa bona i pitjor equipament...





El tercer llarg fins el cim de V grau amb un parell de burins i un plom.
Vaja, un parell de vies de les d'anar-hi d'hora per no fer cua.... però no per això deixen de ser recomanables, i més si teniu la sort d'anar amb tant bona companyia com nosaltres!!!!






Saut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!