dissabte, 25 de juny del 2016

Via Colores a les Bagasses

Un altre cap de setmana amb pronòstic meteorològic que recomana quedar-se a casa, però evidentment provarem (i ho farem) d'escalar. Cap al Montsec sembla que podem tenir sort i esmorzant a Bellcaire ens decidim per anar a la Paret de les Bagasses a fer la Colores que s'acaba a la Falsa Feixa i així en principi evitarem els xàfecs de tarda. Poc em pensava que a mitjans de juny escalaríem a aquesta paret, que normalment a aquestes dates sembla un radiador. De fet som la única cordada a la paret (també poc em pensava que ens passaria mai...).


                                     

De cara al gra, la via segueix la tònica de les seves veïnes, d'escalada bàsicament de placa, amb molta verticalitat i ja amb la roca una mica llimada on el grau apreta més. El primer llarg ja ensenya que les assegurances no es tocaran i el segon ho confirma de ple. És el llarg més obligat de la via (6b) i toca escalar, i molt, entre parabolts. 



                                     

El tercer sense ser regalat és potser el menys complicat junt al primer i l'hem reforçat amb algun friend. 



                                     

El quart i el cinquè espectaculars. El primer dels dos havent de superar un sostre amb bona presa, que no resulta ser el més complicat, doncs després venen uns metres de finura on costa posar-s'hi bé. I el següent el llarg estrella, una placa desplomada amb bona presa que ens hauria agradat poder fet tot en lliure, però hem hagut de fer alguna marranada...


      

Només queda un llarg final per sortir que no presenta dificultats, però el fem a tota castanya perquè el cel sembla el de Mordor i sentim trons que venen de Tremp. No ha de fer gaire gràcia anar per la falsa feixa pel cable amb llamps i trons a sobre.... Al final ens hem mullat una mica però res. 



                                   

Molt bona via i recomanable, que segurament encara es disfruta més si vas sobrat en el grau i no justet com nosaltres. 



                                   

 Apa, salut i fins a la pròxima!
 
   
 
 

1 comentari:

esgarrapaparets ha dit...

Com que apurats de grau, falsa modestia, MAQUINES!!!