dilluns, 14 de setembre de 2015

Via Voisine a Les Cheserys (Aiguilles Rouges)

Aquest estiu amb la Cristina hem pogut marxar uns dies als Alps. Sense saber ben bé quines activitats fer-hi marxem cap a Chamonix. El primer dia la meteo no pinta massa bé. Ben d'hora ens presentem a la llibreria i mirant aquí i allà per les guíes de la zona, i veient que avui no toca anar gaire a l'aventura pel temps, descobrim un sector a una hora d'aproximació caminant des de Tré-le-Champ, a prop del Col des Montets, accessible amb cotxe, i per no fer gasto amb cap telefèric! 


                                

Les Cheserys és un sector orientat al sud, amb unes vistes espectaculars del massís del Montblanc. Hi predomina l'escalada d'adherència en plaques, fisures i diedres, i amb una alçada que no arriba als 200 metres. Hi trobem un bon munt de vies amb un grau mig (al lloro amb els 5 dels francesos que van més forts que el pebre!!! ;-)) de dificultat i de diferents llargs i equipades per a fer només amb un grapat de cintes exprés. Així que amb el cel ben gris, fem foto a quatre vies d'un llibre i cap allà anem!!Arribem a peu de vies amb una bona suada després de 3/4 d'hora de forta pujada, i carregats com mules de tot per si de cas, ja que tot això que posem ara aquí d'informació, allà no en teníem ni idea. Hi ha un munt de cordades a la paret, i no sabem on posar-nos. Finalment, mirant les fotos que portàvem veièm un parabolt, en un pany que s'assembla a la foto de la ressenya que portem, així que Bingo!! farem la via Douce Renaissence, per anar practicant en adherència i a la ressenya li posa màxim 5a obligat. Doncs evidentment que no ens varem posar a la que ens pensàvem sinó que a una de més nova que està a la seva dreta i no ressenyada a cap de les guies de la zona. La foto de sota és trobada per internet intentant quadrar per on varem passar i la poca informació que en tenim.


                                

De la via direm que la varem disfrutar moltíssim tot i no estar gens avesats a l'adherència, i que els passos més durs els trobem equipats tot i que obliga a escalar en el que ells diuen 5c, i més en els trams més fàcils.
                                    

Varem empalmar els dos primers llargs, sortint uns pocs metres en ensamble, i la resta un per un. Els dos de dalt són molt bons, verticals, amb canto i una bavaresa de somni. A la R3 varem veure que anavem per una via no ressenyada i encara ens va picar més el "gussanillu" de continuar-la veient aquells murs tant verticalsA l'últim llarg evidentment sens posa a ploure cosa que almenys ens fa buidar algo de la motxilla, friends i impermeable, i a anar més per feina. Arribem a la última R, i amb dos ràpels llarguíssims arribant amb el xiclet de la corda en els dos, ens plantem a terraA peu de via ens trobem amb aquest element que porta molt millor que nosaltres això de l'adherència!! collons com s'enfilen per aquestes parets!! Així que si mai esteu per allà, i no sabeu què fer... no per anar-hi expressament amb la de muntanyes i viots que hi ha per la zona, però si per a aprofitar un mig dia, o si hi ha la meteo dubtosa, o simplement per si us ve de gust. Una via per a disfrutar-hi prou, especialment als dos últims llargs. Segurament n'hi ha de iguals o més bones que aquesta per allà.


                              

Apa!!! salut i fins a la pròxima!!!!!