diumenge, 11 de desembre del 2011

Via Putes Mosques i Amistades Pelirojas al Roc d'en Solà, Perles

Aquest cap de setmana llarg, en Gerard i en Jaume ens conviden per visitar una de les zones d'escalada properes de casa seva, Perles. Així que en Ricard, en Marçal, i un servidor matinem de valent per trobar-nos a Coll de Nargó i escalar una estona junts. 



Ens tenen una via preparada, però veient la rasca que fot a primera hora, decidim de canviar i posar-nos a un parell de vies molt recomanables que hi ha al Roc d'en Solà. El paisatge és preciós, i per uns moments ens mig recorda a Malanyeu.



Al pàrquing ens repartim les vies a sorts, i en Gerard amb en Jaume els hi toca la Amistades Pelirojas ( tots voliem fer aquesta per tatxar-la del llibre de les cent), i a nosaltres ens toca la seva veïna Putes Mosques, que també és més que recomanable.



Totes dues vies estan molt ben equipades amb parabolts, tot i que s'hi ha d'escalar. Amb unes 14 cintes es fan més les R.



L'Amistades Pelirojas, ens la comentarà en Gerard al seu blog, el día que decideixi posar-s'hi...jejejeje



Pel que fa a la Putes Mosques, doncs primer de tot comentar que hem disfrutat com nens petits. La roca ens ha sorprès molt, acostumats com estem a Montserrat, navegar per aquestes plaques tan verticals, amb passos d'adherència i buscant regletes i nyapes petites, doncs ens ha costat lo nostre al principi.



Es tracta d'una via força mantinguda en general, en que tret del primer llarg, on trobem un ressalt amb uns passets més fins, la resta es manté amb la mateixa tònica de dificultat.



La roca és excepcional, les nyapes i regletes fan mal i tot de lo bones que són. L'escalada és força tècnica, i atlètica.



Potser un dels trams més espectaculars, és el flanqueig per superar el sostre que trobem a la meitat de la via. Una fisura horitzontal perfecte seguida d'una baveresa, ens ajuda a sortir al capdamunt del sostre.



El descens el fem caminant pel darrera de la paret, anant a buscar un marcat corriolet que ens deixarà al camí per on hem pujat.



De ben segur que repetirem a la zona, a fer la que en Gerard ens volía portar avui o alguna altra, que per aquí hi ha roca que no s'acaba!!!!!!



Després de tot, una bona coca de Coll de Nargó, uns riures al bar, i cap avall que fa baixada, que avui hem de veure com el Barça guanya al Madrid!!!!!!!!!!!



Apa, salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Molt bona la foto del sostre! i això es fa en lliure?

GERARD ha dit...

ei zangano per fi e publicat l´entrada al meu blog¡¡¡
va anar be el viatge de tornada ?
nosaltres en un quart d´hora ja estavem fent xurripuntos.jeje
ens veiem ¡¡

llembresku ha dit...

Molt bones!!!
Jaume, la via no passa pel sostre, tot i que és opcional!!!!!!!!!jejejeje
Passa pel lateral de l'equerra, el que passa és que en Gerard volía fer una mica el mec, per fer una bona foto!!
Gerard!!!!! La tornada va anar de collons. Ens sap greu que no tornessiu amb nosaltres, vam recollir unes autoestopistes amb minifaldilles, i samarretes apretades de tirants ( tot i la rasca, i boira que fotía), que ens van pagar un dècim de Nadal que diuen que és el que tocarà, i que només tenim nosaltres!!!!!!!!!!
tranquil, que quan ens toqui almenys pensarem amb tu!!
jajajajaja, apa salut i passa x l'ombra!!!!!!!