dimecres, 16 de novembre del 2011

Via Guineu Lliure a Rúbies

Dissabte, amb en Lluís, i després d'un vivac de somni  sota la Roca dels Arcs, i d'un bon esmorzar al Cirera, tenim l'intenció de pujar fins al poblet de Rúbies i fer-hi alguna de les vies que també hem de borrar de la llista. Mai hi hem estat, així que pista amunt, i més motivats que mai arribem al poblet. Estem sols ( de moment..). Paisatge espectacular i tranquilitat assegurada, tal i com ho havíem llegit no se on.



La via escollida va ser la Guineu Lliure, ( Bernat, suposo que deixes que et llogui la teva ressenya!!!!) que des de que es va obrir la tenim allà apuntada a la llista esperant torn. Trobar el peu de via és ben senzill, ja que resseguint la paret, trobem un diedret-fisura amb una G al seu inici. És allà on veiem que tornarem a tibar... Nosaltres per fer la via hem passat amb una dotzena de cintes, els camalots .75, i 3 (Ll1) i un joc d'aliens.



Collons quin fart d'apretar-hi!!!!!! Hi trobem un pitó al poc de començar, i amb passos atlètics l'anem superant mica a mica. Molt vertical en tot moment, hi fem passos de baveresa, diedre i sobretot d'apretar les dents. Un cop al capdamunt, ja veiem de quin pal va la via, plaques verticals amb bona roca i bon cantell ( que s'ha de buscar), i assegurances que es van veient però que s'hi ha d'escalar, tot i que en general s'hi pot posar alguna cosa.



La via és boníssima, i en tot moment busca la lògica per anar enllaçant plaques i alguna fisura per arribar al capdamunt de la paret. A tots els llargs s'hi ha d'apretar i a tots ells hi hem trobat les màximes dificultats als primers metres de les sortides de les R. Les dificultats les hem trobat força obligades. Deunidó obrir en solitari, i des de baix una via amb aquesta dificultat. A més en algun d'aquests trams d'apretar més, hi hem trobat algun cantell trencat i la roca a controlar. Per treure's el barret, Bernat!!!



Un racó que de segur que hi tornarem ja que hi ha molta feina a fer!!!
Apa, salut a tothom i fins a la pròxima!!!!!

3 comentaris:

RUMBA TEAM ha dit...

Ep companys, felicitats per la repetició! si si, deunidó quina feinada i vaig tenir...tios espero que la disfrutessiu tant com jo! i si torneu aviat a rubies feu-me el toque que m'apunto!!
La Guineu

llembresku ha dit...

Ei Bernat!!! Abans de res, felicitar-te per obrir una via tant guapa com aquesta, amb el criteri que ho has fet, i a més en solitari. Equipada, pero obligada, no et regala res. Ens ha agradat molt. Ja en tenim unes quantes mes d'apuntades a la llista, tot i que de segur que hi deveu haver deixat el llistó prou alt si són com aquesta. De segur que hi tornarem, i ja t'ho farem saber, pero si tu hi vols pujar algun dissabte, si ens ho comentes, al igual ens ho convinem...
Apa, salut i anem veient!!!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! ja heu escalat a Rubies, jo encara ho tinc pendent, però em sembla que començaré per una altra menys tiesa.