dilluns, 7 de març de 2011

Salvadó-Àlava i Ful de sac al Setrill, i Master & Comander


Aquest dissabte hem de ser d'hora a casa, que les pubilletes petites ( i les grans també...) tenen ganes de disfressar-se. Així que fem un ràpid esmorzar, i cap a Agulles falta gent. Som en Jaume, en Gerard, en Font, en Lluís, en Ricard, i un servidor. Tenim la via Ful de sac a la llista, i com que no ens hi posarem tots, doncs en Ricard amb en Jaume faran la Salvadó-Àlava, i en Lluís amb en Font la Master & Comander. Així doncs, ens posem en Gerard, i jo a la Ful de sac. Fem el previ sorteig de qui comença, i li toca a en Gerard,

La via comença amb uns metres en els que el coco hi fa gran part de la feina. Almenys en les condicions que vam trobar nosaltres. Roca molt humida, i amb un verdet en general que no dona gens de confiança enlloc. A part, a l'ombra fot un fred que pela, i la roca està freda de collons. Baja que sumant tots els factors, la suma és un fart de bufar intentant escalfar els dits arribant a la sensació de no saber que toquem. Feia temps que patíem tant de fred als dits. Doncs un cop superats aquests primers metres, arribem a una espècie de llavi on potser hi trobem els passos més finets, i on s'ha d'apretar més de la via. Un cop superat el llavi, per placa molt vertical i mantinguda ens plantem a la R1.
A partir d'aquí, doncs la via es torna més tranquila, amb molt bon canto, i molt bona roca. Les assegurances allunyen, però la qualitat de la roca, i el solet que ja ens toca, ens fa gaudir a cada pas. Tant al Ll2, com al Ll3, trobem les màximes dificultats en superar els dos ressalts, els dos amb uns passos molt xulos i de mirar-s'ho bé. Baja, en definitiva una bona via de placa per disfrutar. Pel que fa els companys, en Jaume i en Ricard, que pugen paral.lels a nosaltres, ens expliquen el que els hi ha semblat la Salvadó-Àlava


1 er. llarg 6a. En general es fa força bé, el handicap d´ahir va ser el fred i l´humitat que ho feia tot una mica més relliscós i els dits ben glaçats, i amb la distància que hi ha entre xapes feia que t´ho miressis tot una mica més.


2 on. llarg V. Molt tranquilet i no massa equipat però bona roca en general, només a l´entrada de la R hi ha alguna coseta suelta.
 

3 er. llarg V. Comença dret però no massa complicat i desprès cap a la dreta per esquivar la panxa que tenim devant, desprès sense dificultat fins la R.


4 art. llarg IV. Crec que es pot empalmar amb el d´abans, però per evitar fregament de la corda i poder escoltar-nos vam fer R. Aquest llarg és de tràmit i bastant fàcil.Un cop al cim, fem una desgrimpada cap al darrera que ens deixa en un bosquet penjat on trobem la savina des d'on rapelarem fins a terra.
 

Pel que fa en Font amb en Lluís, que des del cim hem vist, ens ho expliquen aquí http://fentelmiku.blogspot.com/

I ràpid cap a casa que ens esperen!!!!!!! Apa, salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!

2 comentaris:

Mingo ha dit...

La part de baix ºdel Setrill sempre està humida i quan fa fresca sempre costa posar-s'hi, enhorabona les vies són molt guapes.

Jaumegrimp ha dit...

Ei colla! feu nes vies molt interessants! ara que amb aquest verdet el començament amés d'interessant deu ser estressant!