diumenge, 14 de desembre del 2008

Canal, i Columna del Verdet

Aquest dissabte, teníem dues opcions, la primera era anar a fer una canal a Ulldeter, i la segona, probar d'anar a fer alguna casacada de gel al Pedraforca. Com que dies enrera ja haviem estat fent canals, al final ens vam decidir per la segona. O sigui que cap al Pedraforca falta gent!! Erem en Ricard, l'Antonio, en Jaume i jo. A sota en Ricard al primer ressalt de la canal del Verdet.
Un cop al mirador del Gressolet, agafem el camí i anem trobant cascades, però totes encara estan molt justes de gel. Els ànims comencen a estar per terra, però a l'arribar al peu de la canal del Verdet veiem que aquesta es pot intentar. L'intenció era pujar tot el que poguéssim i si més amunt faltava gel, ja baixariem rapelant. A sota l'Antonio al primer ressalt.

Primer, anaven pujant en Ricard i l'Antonio, ens deixaven els cargols posats a en Jaume i a mí ( nosaltres encara no en tenim, com que ens hem portat bé a veure com es porten els reis!!!) i feien reunió al capdemunt de cada ressalt, on després ens trobavem els quatre, i així anar fent. A sota en Jaume al tercer ressalt.
Tant l'Antonio, com jo ens estrenavem en això d'escalar cascades de gel, i la veritat és que mola un colló!!! De segur que no serà ni l'última, ni la penultima vegada que en fem!!! Això d'estar clavat al gel amb les puntes dels grampons i dels piolets et fa pujar l'adrenalina que no vegis!!! A sota en Ricard al quart ressalt.

Tot i que al matí feia força fred, el cotxe ens marcava -6º, a mida que s'aixecava el dia, va anar pujant la temperatura, i no vam patir gens de fred. Això sí, l'home del temps la va tornar a encertar, i mica a mica es va anar tapant. A sota en Ricard al quart ressalt, des d'un altre angle.



És una cascada ideal per iniciar-se, ja que els ressalts, tot i ser verticals, no són molt alts, i al capdemunt sempre hi ha replans per fer bones reunions. Això almenys en les condicions que ho vam trobar nosaltres. I al final de la canal, hi ha la cirereta del pastís. La columna del Verdet!! Pels novatos, només de veure-la ja al.lucines. Una cascada d'aquestes dimensions i totalment glaçada!!! És preciosa!!! A sota en Ricard iniciant la columna.





Exactament no se l'alçada que té, però a cop d'ull deu fer entre 15 i 20 metres d'alçada. Oju que això és el que vam dir nosaltres a cop d'ull, ja cap dels quatre portava metro!!!jejejejeje!!!! Els primers metres són totalment verticals, i les 3/4 parts restants, un pensament menys. A sota en Ricard a mitja columna.





Tot i que està força picada de les cordades que ja hi deuen haver passat, disfrutes de valent!!!
A sota en Jaume al tram final de la columna.





Això sí, xapar amb guants costa un colló!!! I si te'ls treus et fots de fred!! I posar i treure els cargols, no vegis!! Però els xapoutot, xapem com sigui, encara que sigui amb les dents!!!!!jejejejeje!!! A sota sortint de la columna.






Un cop al capdemunt de la columna, seguim canal amunt amb algun ressaltet més, fins que trobem el camí que ve del refugi en direcció al coll del Verdet. Aquí donem per finalitzada ja l'escalada, i iniciem el camí de descens. A sota al camí de descens.









En tot moment vam disfrutar de valent, cada dia hauria de ser dissabte!!!! A sota, els xapoutot de la sortida!!! Cal dir que la resta de xapoutot's estan porai fent esquí de muntanya, i que algun dia esperem veure les seves fotos per aquí, eh!!!!










I al final i com ja acostuma a ser costum, el temps empitjora, i durant el descens, ens acompanya una nevadeta que encara ens deixa un regust més hivernal a la sortida del dia!!!









Records a tothom, i fins a la pròxima!!!!!










7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones!! casualment he anat a parar al teu blog, quina coincidencia! jo aquest finde també vaig anar a fer la Columna del Verdet, però vam optar per pujar per Somnis d'Hivern primer. Vam pensar que millor anar dissabte que el temps pintava millor i veig que ho vam encertar.

No ens podem queixar de l'estat de les cascades, estaven prou bé tot i que sempre es pot millorar, però per ser mes de desembre ja estan molt bé, no??!! i de gent dissabte tampoc hi havia massa, m'esperava bastanta més :P

A veure si de cara al dimecres puc penjar la crònica amb les fotos/vídeo al bloc :)

P.D Felicitacións per l'escalada!

Gatsaule ha dit...

Està molt bé la canal, no m'ho pensava pas. Llàstima que encara no tingui el braç a punt.....

Anònim ha dit...

hola aixo que us eu portat be res de res els reis no us portaran res ja que les cartas que escriviu jan faltas de ortografia i aixo als reis no els i agrada ara disapte que be aveure si ens portem ve tots i ens menjem 1 tros de vaca pero petit que som 1 mica vegeterians .
les fotos que eu fet us faltava 1 bon model de mascla aixo u millorarem fins disapte

Anònim ha dit...

Encara teniu uns quants dies per portar-vos bé i que els reis us puguin dur moltes coses....o sigui que ja sabeu, a portar-vos bé!!!!tots eh??????petonets

llembresku ha dit...

Uei xavalotes!!! De fet, dissabte va ser un dia collonut! Nosaltres no vam trobar ningú, trest d'uns companys quan començavem la canal, i un home mentre baixavem. Això sí, al parking s'hi veien cotxes, i tant a l'hora d'arribar, com a la de marxar hi vam trobar gent. Potser algú d'ells, ereu vosaltres!!! Gatsule, una mica de paciència, i ànims. Per cert, molt bo el teu blog!! I tu Josep, què vols que et portin els reis amb lo malament que et portes!!!!! A casa teu deuen venir amb les saques plenes de pedres!!jejejeje. Però tranquil, que els amics hi son per algu. Si hi ha alguna cosa que et faci il.lusió, ens ho dius, i ho adjuntarem a la nostra carta. Després ja parlarem del preu!!!jejejejeje!!!! En canvi, l'Anna, amb lo bona noia que és, de segur que els reis li portaran els regals amb un trailer!!!jejejeje

Anònim ha dit...

Vaja, vaja...Us estem vigilant!!!aprofiteu a fer el bé durant aquests dies que després de portar-vos malament durant l'any encara teniu temps d'arreglar-ho!!!
El tràiler de l'Anna ja el tenim preparat, ara si es porta malament aquests dies no passa res!!!

S.S.M.M

Anònim ha dit...

estimats reis mags com se us acudeixi no portarme el que us e demanat sare tant dolent que els i penso omplir les motxiles dels companys de pedres i serps osigi que ja u sabeu i jo me portat molt be i si no ja vaureu ja com soc de boooooooo