dimarts, 30 de setembre del 2008

Via Marinada a la Pelada

Aquest dissabte, els xapoutot decidim d'arribar-nos a la zona d'Agulles. Erem en Josep, en Ramon, en Ricard, en Jaume, en Roberto, i jo. La via escollida era la Marinada, a la Pelada. De la via no hem trobat ressenyes ni res, o sigui que tot el que posem és purament orientatiu i decidit entre nosaltres. Si algu l'ha fet i creu que anem errats en alguna cosa, que ho digui. Doncs per arribar a peu de via, agafem el camí que des de can Maçana ens porta fins al coll de les Portelles, però un pèl abans d'arribar a la roca del stop, s'intueix una canal que puja a mà esquerra. L'agafem, i per corriol traçat i després de fer una grimpadeta per una placa, continuem fins a peu de paret per una canal. La paret és la de la dreta, i l'inici de la via, un pèl a la dreta fins a trobar el primer parabolt. De fet és l'única via que es veu a la paret. A la foto de sobre, es veu la paret des del camí cap al coll de les portelles, i la via seguiria més o menys la linia que marca l'aresta de la roca del davant. Suposo que ara ja esteu del tot liats, o sigui que anem-hi de cara!!!!
La via està equipada amb parabolts, i ben assegurada. Però s'ha de vigilar molt amb la roca, ja que està molt trencada, i dona sensació d'inseguretat. Creiem que és una via poc repetida, ja que treiem molta pedra trencada. El Ll1, diriem que són uns 25 o 30 mts. en què el pas més xungo està en pujar un bombo que fa la roca. Podrien ser un parell de passos de 6b, i la resta del llarg és finet però es deixa fer. A sobre, en Ricard al Ll1.
El Ll2 fa una mica de flanqueig cap a l'esquerra per esquivar unes llastres que es veuen molt trencades, i un cop passades, vertical amunt fina a l'inici del desplom del proper llarg. Aquest llarg, fa uns 15mts i creiem que no passa de V. A sobre jo al Ll2. A sota en Roberto i en Ricard iniciant-lo, i en Jaume arribant a la R1.
El Ll3, és el "canyón" de la via. Un desplom mantingut de bolos i bústies gegants, en el que gastes piles pas a pas!!! És genial!!! farà uns 30mts i trobem la reunió a uns 5 mts del cim. Nosaltres li posem un 6a+, no per la dificultat, sinó per la continuitat que té. Realment molt guapo!!
A sobre en Ricard iniciant el LL3.
En Jaume, en Ramon i en Josep a la R1.

En Roberto, després de passar el tram desplomat del Ll3, i part de la tropa al darrera mirant-ho.

Un cop al cim, foto de grup, i a gaudir de les vistes. Observem una cordada al cim de la Portella Gran. En aquesta zona, regna la tranquilitat!! I com que no era molt tard, de baixada fem una via d'esportiva a la roca del Stop. Segons ressenyes que em trobat, la graduen com a 6a, però deu ni do, doncs quin 6a. Finet, finet!!!! I a més amb burils rovellats que no vegis!!!!! A sota, en Ricard fotent-li canya al 6a.
En definitiva, una via molt guapa, tot i ser curta, ideal per una matinal. Carai, quin rodolí!!!
Salut a tothom, i recordeu de passar per l'ombra!!!!!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

la via es oberta pen toni sanchez de manlleu i esta al costat de la via bon vent i barca nova .la roca no esta tant malament nomes hian algun tros que no cau i pots pujari sensa problemas sempre sa de mirar el costat bo de las cosas ara el comensarem a mirar i es que miran cap a altre costat es veu tot be

GERARD ha dit...

EI NOIS US PODRIEU DEDICAR A FER VIES MES LLETGES I DEIXAR AQUESTES TAN GUAPES PER QUAN BAIXI DE L´ALT URGELL ¡¡¡¡ ENS VEIEM AVIAT..
RECORDS A TOTS ELS XAPUTOT .
PEP COM T´HO FAS PER SER TAN GUAPO ?

Mingo ha dit...

Aquesta via ni idea que existia. Felicitats per l'activitat.

Anònim ha dit...

soc tant guapo perque els companys em cuiden i em comvidan a cava no tots que nian que se escapan eeeeeeee i no vull dir qui es ..yan moltes vies que no estan publicades i els autotrs no o volen que es publiquin per aixo aquesta no surt enlloc

llembresku ha dit...

Carai Gerard!!! quan de temps!!!!!!! A veure si és veritat i et deixes veure algun dia per aquí!!! Pel que fa al cava, tens tota la raó Josep, qui deu ser aquest individu!!! jejejeje

isabel ha dit...

EI!!! Lo del cava no serà per mi no???? A més, jo quina culpa tinc que tothom marxi a l'agost...

Bueno, la via sembla chula, no??? Però Lisboa també... M'anava enfilant per tot arreu...

Anònim ha dit...

Josep tens raó,la roca no era tant dolenta només s´ha d´anar miram bé.
Isabel veig que al final vas anar a Lisboa, però lo del cumple a l´agost es pot arreglar i ho celebrem mes tard, ei que sí Josep.
Gerard t´estem esperam per anar a la terra de nomades, no triguis molt en vaixar.
Parlam de la via es molt molt molt recomanable i xula.
Molts records a Toni de Manyeu que he sentit que está bastan fotut,anims i endavan.