dijous, 8 de desembre del 2016

Via Smoking a les Bagasses


La nostra intenció per aquest dissabte era anar a Montserrat per fer una que fa dies que ens la miràvem però no trobàvem el moment d´anar-hi, la via Rosaura als Plecs, però quan arriben al Bruc el cel está molt tapat i comença a ploure aixì que tornem a deixar-la per una millor ocasió. Decidim anar cap a terres de Lleida a veure com evoluciona el temps i poder aprofitar el dissabte. Esmorzant a Bellcaire ens decidim per anar a Terradets i intentar la via Smoking.



1ª tirada V  ----  Aquest llarg no és massa complicat i de seguida arribem a la R això sí ens deixa entreveure  que per aquí han passat unes cuantes generacions d´escaladors.



2ª tirada 6b ----  Crec que aquest llarg és el més obligat i selectiu de tots, amb uns passos durs sobre pressa petita i els peus que no hi ha manera que es quedin quiets en un lloc però en Toni desprès d´unes cuantes apretades i bufades  arriba a la segona R.



3ª tirada V ---  Segurament és el llarg més traquill de tots i no presenta més problema que el d'uns passos al mig amb la roca a controlar però res d´altre món.



4ª tirada 6a+ ---- Llarg molt xulo que no pots dubtar, on el més difícil està a la meitat de la tirada amb uns passos molt macos.



5ª tirada 6b ---- El recorregut original sortía cap a l´esquerra de la R però ara aquest llarg tira recte amunt ( els burills estan petats millor tirar pels bolts ).  Els primers metres d´aquest llarg pinten que tidrem que tornar a donar-ho tot però es deixan fer força bé, altre cosa és la placa que  ve després amb regletes petites i torno a no saber on possar els peus i això té les seves conseqüencies amb una caiguda per poder superar l´últim bolt. 




6ª tirada V --- Sortim flanquejant uns tres metres a la dreta per anar a buscar una fisura-diedre molt xula i sortim per un petit extraplom amb unes busties per disfrutar de valent.


7ª tirada IV --- Aquest és de tràmit per arribar a la falsa feixa i anar a buscar el camí de baixada. 



Agraïr la feina dels que vam renovar els cables de la falsa feixa que potser ja els hi feia falta.

Apa, salut i fins a la pròxima!!!






4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! el 6b és obligat? això de les generacions per que ho dius? per com patina ?

Ricard de Mataró ha dit...

Gràcies Jaume, jo crec que si que és obligat almenys per mí i SÍ patina bastant sobretot en els llargs més difìcils

Petrus ha dit...

Ostres, quins records! Vaig fer-la fa molt de temps i la cinquena anava un xic per l'esquerra i hi posaven V+, però això no vol dir res... Crec que la quarta també està redreçada en un punt on feia una corba per l'esquerra també.
No estaria malament tornar-hi, però que estigui patinosa em tira un xic enrera...

Ricard de Mataró ha dit...

Que tal Petrus , val molt la pena anar-hi i home está una mica sobadeta en alguns trams però tampoc és una pista de gel.