dilluns, 4 de juny del 2012

Audet- Herrero (o Same) al Projectil

Aquest dissabte surten en Marçal amb en Ricard. Com que saben que la resta no ha varem poder fer, el primer que et diuen és: "Ahir et vas perdre una molt bona via, una mica curta però amb un ambient per disfrutar." Són bona gent, però no et despistis ni un moment que pilles...
 


Marxen cap a la nord de Montserrat, a una d'aquelles vies que s'hi ha d'anar d'hora per no trobar cua... i que tot i que s'ha restaurat amb alguna peça nova, la resta cal mirar-les amb ulleres de sol per a no quedar enlluernat... La via és la Audet-Herrero al Projectil.





De totes maneres, millor ens ho expiquen ells...





L' equipament és antic, burins i claus, però han posat alguna xapa nova al costat de caps de burins on no hi entren las plaquetes, però tot i això ens faran falta 2 tascons per escanyar-ne un parell a l´última tirada. La via comença al final de la canal, a la cual per baixar fem servir les cordes perquè és força dreta i relliscosa. A l'inici de la via hi ha una fletxa vermella una mica esborrada al costat d´un petit arbre.
 






1er llarg III, força fàcil, la primera assegurança la trobem a un parell de metres i l´altra una mica abans de la R.





2òn llarg. 6a+  La sortida de la R una mica amb roca dubtosa , i on podren llaçar alguna savineta, anem amb tendència a l´esquerra per on troben un tram molt dret i finet, molt ben equipat i amb un una entrada a la R en 
flanqueig increible. La R la muntem en un arbre però un parell de metres amunt hi ha una R amb 2 bols  d´una altra via.






3er llarg V  Fantàstic, una sortida  en diedre a buscar un pitó  i després trobarem un parell de burins més i un altre pitó, a partir d´aqui comencem una bavaressa increible i dreta d´uns 8-10m  on poden posar camalots del 1 repetits i aliens groc i vermell.
 






4ar. llarg  V+  Sortim per l´esquerra de la R. a buscar uns burins i un pitó, per pujar per un tram força dret amb presa justa i petita, una mica més amunt la paret tomba i la via marxa cap a la dreta on trobem un  pitó que será l´últim fins el cim.





El rapel de 25m. fins el coll on começa la via Toni Moreno. La via super recomanable, amb més ambient del que sembla a primera vista.





Un cop al cim, podem veure amb aquest parell de fotos al que es van dedicar...





Certament una via que posem a la llista els que no hi varem poder anar.






Apa gent, salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!


5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una via d'aquelles que t'ho has de pensar bé no? veig que no hi regalen res, ara les vistes del cim be es mereixen l'ascensió, apuntada queda!

The Jose ha dit...

Con esas pocas chapas que cambiamos ahora al menos se puede hacer, había alguna que no aguantaba ni el peso al colgarse para cambiarla. En el Ae molaría haberlas cambiado todas, así ese supuesto 6a+ se intentaría al menos, jaja
pero solo llevamos cinco long-lifes y un taladrito pequeñín, de la señorita pepis... la última chapa no llego ni a taladrarse entera, si me acabó la batería, lo siento.

Saludos!

Joan Baraldes ha dit...

Ei, Molt bones les dues darreres fotos, de fet si era aquest dissabte, ens estaven esclafant ja que nosaltres estavem fent la Punsola !!

Salut i a tibar

Susi Fisio ha dit...

Diguem-ho clar, hehehe... Lo de "ahir et vas perdre una bona via"... és una frase-putada d'un mal amic! juasss!
:)

Ricard de Mataró ha dit...

Jaume,la via val molt la pena, i el grau no és obligat.
The Jose, pot ser que es podria reequipar més, però així com está també té el seu encant i no tot han de ser sempre bols.Gràcies i felicitats per dedicar el temps a reasegurar vias que li fan falta.
Joan, en quina cordada anàveu, perque hi havia unes cuantes els dissabte a la Punsola.
Susi,veig que tú si que l´has agafada a la primera.