diumenge, 1 de juliol del 2012

Via Carreras- Nicolau a L´agulla de les vuit hores o Llastra del Dau

Dissabte passat, els Xapoutot ens tornem a separar. De fet no seguint literalment el significat de la paraula "separar", ja que esmorzem i fem la cerveseta de final d'escalada junts. El fet és que uns ens decantem cap "al lado oscuro" i en Josep, en Ramon i en Ricard a escalar una gran via. Ells mateixos ens ho expliquen...



 Carreras- Nicolau a L´agulla de les vuit hores o Llastra del Dau
 



La veritat és que no se com posar-te la piada del dissabte passat... El primer llarg marca A2 i va sortir en lliure, li posaré el grau que em sembli a mi.





1er. llarg 6a...  La via va ser reequipada fa uns anys però encara hi queden alguns tacs de fusta i pitons. En aquest llarg, agafem per la xemeneia una mica estreta on la roca no és massa bona però millor del que sembla a primera impresió. Es troba força equipada i no cal posar res però si portem per posar que sigui C2 o C3.





2on. llarg V...  Aquest comença amb bon canto fins encastar-nos a la xemeneia, més ampla que la part de sota. En aquest llarg hi vam  posar un camelot del 3. A l´últim tram abans d'entrar a la R trobem un pitó en un tram que es posa dret i més amunt  hi ha un espit però si anem encastats d´esquena a la llastra potser no el veurem.





3er. llarg  6a...  Aquest llarg pertany al 3er. de la via CADE de la Miranda de la Portella. El pas més fort és superar un petit extraplom que ens queda a  uns  metres de la R. Ben assegurada però a l´útim espit  li falta la xapa i ens farà falta un tascó per escanyar.





4art. llarg A0-IV...  La sortida de la R és força fina i hi trobem un bolt que serà l´unic en aquest llarg , després de superar aquesta fisura anem a buscar per l´esquerra un altre petit diedre-xemaneia que ens portará al cim.
 






Descens: Rapel de 15m. en direcció al Dau.





Ultimament li hem mig agafat el "gustillo" a això de refregar-nos l'esquena a la roca... Com que no ens agrada fer règim, almenys llimem la panxa!!!!!!





Una altra de les vies on segurament tampoc hi farem cua!!!!





Salut!!! i passeu per l'ombra!!!!!




2 comentaris:

laura pi ha dit...

Però d'on carai traieu les ressenyes d'aquestes vies, fent arqueologia a la biblioteca!!! Sigui com sigui els resultats són prou engrescadors sempre i quant siguis un escalador tot terreny jejeje.
Bona feina i curiosa via.

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats per la via! veig que no vau acabar pujant a la roca de les vuit sinó que vau seguir cap al cim de la Portella, tanmateix queda una mica més llarg, bona combinació.