diumenge, 15 d’abril del 2012

Via el Beicon del Dàtil

Aquest dissabte, tot i la mala predicció meteorològica, amb en Ricard quedem per acostar-nos a Montserrat, a veure si podem fer alguna cosa. Com deia en Guardiola, si ens llevem ben d'hora, ben d'hora, potser encara fotarem algo.... Dit i fet. A quarts de nou entrem al bar, on ja hi trobem una colla de Pureta's que són més puntuals que nosaltres. La fem petar una estona, esmorzem i cap a Agulles falta gent. Tenim la via escollida, però a mida que ens hi apropem, el vent glaçat, ens fa desistir i canviar de plans. Collons, sense ressenyes, i fent ús de la poca ( o nul.la ) memòria que tenim, recordem haver vist una filera de parabolts nous al Dàtil. La idea, després d'improvitzar era fer aquesta i després la Jimmy Jazz, però al final....



Arribem a peu de via. Deixem les motxilles, i ens hi posem. Intentem tot el que podem en lliure, i de fet, surt tot, menys un pas on hi fem A0. Collons quin llarg més guapo!!! D'aquells que arribes a la R amb un mal de puntes de peus que flipes!!!!!!! Entre el fred que fot, i lo que hi has d'apretar....



Amb en Ricard, coincidim en que sería 6b i un pas d'Ao que no hem sabut treure en lliure. El llarg està molt ben equipat amb parabolts.



A partir d'aquí, la via fa un tomb... Trobem tres parabolts seguits sortint de la R, i un altre a la quinta punyeta abans d'arribar al cim. No hem sapigut veure cap R més tret d'unes antigues que trobem de pas, i amb 60 metres de corda arribem al cim.



Bé, una mica abans del cim....



Fa un fort vent glaçat al cim, i amb prou feines ens escoltem entre nosaltres. A part s'ha tapat de mala manera, i el tema apunta a que plourà. Decidim de marxar i donar la jornada per acabada.



Arribem a peu de via per recollir els trastets i un parell de cordades de companys s'hi posa pujant com Déu mana, amb estreps, i sense patir cap mica... I és que cadascu puja com vol!!!!!!!!!! En definitiva, una jornada que ens ha deixat amb més ganes d'escalar, però que en el fons, ens ha deixat disfrutar d'un cim que encara no havíem assolit mai.



Tornem al bar, que en el fons és on s'hi està més bé, i allà ens hi trobem en Joan Asín amb una colla, on comentem la jornada.
Apa, salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!!!!!

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Així que vau alliberar el primer llarg? 6b, deu n'hi dó...i sí que fèia fred aquest dissabte sí! sembla emntida que abans de setmana santa semblava que ja hauríem d'anar amb màniga curta i buscar les obagues....

joan asin ha dit...

Abert al bar s'estava de conya, je,je. després de complir una mica però!!!!

llembresku ha dit...

Ei, molt bones!! Jaume, quanta raó que tens... aquest temps està ben boig, però el que no era normal era aquella bonança.
Joan, em sembla que en dies amb la meteo com dissabte, el millor és complir al bar.... jajajaja
Apa, salut!!!!!!!!!!

Joan Baraldes ha dit...

Ei Llembresku,
Me'n alegro que us hagi agradat la via.
Jo la vaig obrir en A.e i, com que no tinc prou grau per fer-la en lliure, no sabia quina dificultat pot tenir en lliure. Ja sou la segona cordada que apunta que pot ser 6b.
Trobo estrany que no veiéssiu la R.2, espero que no l'hagin desmuntat !!
Salut i a tibar