diumenge, 17 d’abril del 2011

Aresta Brucs a l'Agulla del Ossos, i Agulla de l'Arbret

Un altre dissabte, i tot i que encara no tenim la nova guia d'Agulles, els Xapoutot decideixen de fer-hi una visita. Sóm en Josep, en Jaume, en Dani, l'Isabel, en Marçal, i en Ricard. Ens repartim en tres cordades. En Dani amb l'Isabel, i en Marçal amb en Josep, ens posem a l'Agulla de l'Arbret, i en Ricard amb en Jaume a l'Aresta Brucs de l'Agulla dels Ossos.



Ja feia dies que amb en Jaume haviem parlat de treure a passejar els martells i aquest cap de setmana per fí ha estat l'escollit, després d´un bon esmorzar al bar Anna ( com no ), vam decidir posar-nos en aquesta via.



                                                

1er. llarg : A1/A2 ?--- Està semiequipat, hi trobem algun pitó i la resta ho fem amb friends i també pitons que posem. Aquest llarg encara es pot apurar força en lliure, però també hi varem utilitzar els estreps. Cal portar cordins prims per xapar els pitons que hi ha, ja que no hi entren els mosquetons. La R no es cap meravella però hi han 5 burils que ben lligats donen una mica de confiança.



2on. llarg A2/V+ ---- Está més equipat que l´anterior però la roca a la fisura , és força més dolenta, també vàrem posar pitons i friends i quan s´acaba la fisura trobem una placa vertical mol fina amb burils força sortits amb filferro per pasar el mosquetó.



Es nota que aquest tipus de vies no estan molt transitades tot i la seu traçat més que evident per assolir el cim de l'agulla.




3er. llarg. V --- Són els últims 10m. fins el cim , no hi ha assegurances però es deixa fer sense masses problemes.



A la pròxima, a part del martell, hi posarem les estenalles al boudrier...



El ràpel de 25m. per la cara O des d'una savina, no pinta malament, però no està per tirar coets, un dia gairabé perfecte si hagués fet una mica més de caloreta.



Amb la nova guía d'Agulles ( recordem a les pubilletes de casa que s'acosta Sant Jordi...), de segur que sens hi girarà més feina per Agulles. Joies com aquesta no poden existir sense ser trepitjades pels Xapoutot!!!!!!
Salut a tothom, i fins a la pròxima!!!!!!

5 comentaris:

Dalton's ha dit...

Genial!! Molt bona. Per cert què passa amb aquesta nova guia d'agulles? ja ha sortit o no?

Joan Baraldes ha dit...

Quina por amb aquestes assegurances!!!

Salut i a tibar

Mingo ha dit...

Ei colla, això de la guia d'Agulles no en sabia res. Deu ni do el material quina por. Quin material vau utilitzar, jo es que segurament ja ni me'n recordo com es claven els claus i tinc ganes d'anar a picar i aquesta és una bona opció.
Felicitats Colla.

Fent el mono per l'Aresta Brucs ha dit...

Continua sent una guarrada enfilar-se per aquesta fissura... Algun filferro pot ser meu...
La guia és bíblica...
Felicitats per la via , VALENTS!!!

Ricard de Mataró ha dit...

Gràcies Dalton´s, la guia ja está a la venda,( 28eur.)
Joan, al final li agafes confiança, més o menys.
Mingo, es molt bona per anar a picar,nosaltres vam posar un parell de extraplans i U i V, i molts friends fins al N.1
Fent ... potser sí, però de tan en tan va bé recordar com van començar els pioners.Jo feia anys que escoltava parlar d´aquesta guia.