dimarts, 10 de febrer del 2009

Gelida

Aquest dissabte teniem mig dia per escalar, així que decidim d'anar a Gelida a fer el matí. Sóm en Jaume, en Ricard, en Xavi, i un servidor. Per aprofitar més les poques hores de que disposàvem, ens emportem l'esmorzar, i per allà quarts de deu ja som a peu de vies. Som els primers d'arribar (a la poca estona ho entenem!!!). Ens posem al sector de Font Freda dreta, i comencem per les vies 8 (5c), i 9 (5b), de les ressenyes que portem. La roca està glaçada, i a mitja via ja ens hem d'aturar perquè no ens notem els dits!!! Collons quin fred!!!! Les vies però són precioses. Acostumats a Montserrat, aquí les preses són molt més evidents, però alhora, el desgast físic més acusat per la verticalitat de les vies. A sobre en Ricard a la via 6 (6b).

Amb en Xavi decidim d'anar més cap a la dreta, que sembla que hi toca més el sol, mentre que en Ricard i en Jaume es queden apretant a la via 6 (6b). Ens posem a la 14 (6a). Quedo trabat a mitja via a l'alçada d'un petit desplomet. Collons, no he vist un canto salvador, i fins que un company que puja per la via veïna l'assenyala, no sóc capaç de superar-lo. A partir d'allà es deixa fer bé fins la reunió. La proba en Xavi, i queda trabat allà mateix, i en Jaume també. És un pas de decisió fins agafar una presa invertida que et soluciona el tema. A sobre en Xavi a la 8 (5c), i en Ricard a la 6 (6b) escalfant-se els dits com pot. A sota en Jaume al desplomet de la 14 (6a).
Amb aquestes que amb en Xavi ens posem a la via 16 (5c), mentre en Ricard i en Jaume es posen a la 5 (6c). Amb ells s'ajunta en Jordi, amb el qual escalarem la resta del matí. A sota en Ricard a la 5 (6c).


Particularment, la 16 (5c), és la via que més m'ha agradat del dia. Potser que ja no feia fred, o el que sigui, però l'he disfrutat molt. Molt mantinguda, vertical ( fins i tot desplomada), i amb bon canto. Què més vols??? Amb aquestes que arriben en Ricard i en Jordi, i també s'hi posen mentre que en Jaume comença a la 17 (6a). A sota en Xavi a la 16 (5c).



El dia ja no donava per més. Teniem de marxar. Ara que s'estava de pebrots. De segur que tornarem, ja que hi ha una pila de vies que no hem pogut probar.
Records a tothom i fins a la pròxima!!!!!!!!




1 comentari:

Mingo ha dit...

Aquest any la meteo ens va en contra, quan no plou, fot vent, fred o neva. Esperem que algun dia entri algun anticicló.
Salut colla xapoutot