dijous, 1 de novembre del 2012

Miranda de la Portella, via CADE


Dies enrera, queden en Marçal, en Ramon, en Josep, i en Ricard, per anar a Montserrat, tot i les males previsions meteorològiques. I és que qui no s'arrisca, està clar que no escala!! Ells mateixos ens ho expliquen..



 Bé, com que aquest mes  és el 55è aniversari d´aquesta via que millor que anar a repetir-la  acompanyat d´algú que feia molt que li tenia ganes, la previsió també és força dolenta, però aquesta via es força ràpida de repetir.



 1er. llarg A1/ V  --- comença en artificial per una bona fisura, ( un raspall de dents vermell marca la via). Després d´uns metres en artificial equipat, a l'arribar al pont de roca la via es torna més humana i es deixa fer en lliure amb bon canto, ens farà falta una plaqueta recuperable o algun tascó per escanyar.

2ón. llarg IV+  --- Per fer aquesta xemeneia, a nosaltres ens va anar bé començar escalant mig per l´aresta un parell de m. fins poder entrar millor dins la llastra. No hi ha assegurances però vam poder posar força bé un parell d´aliens grocs i  un altre blau. Una vegada en mig, vam anar pujant en diagonal fins la R.




 En Josep i Ramón van fer la Rabbit a la Portella Gran.



 3er. llarg  6a+ ?  Juntament amb l'anterior són el millor de la via. Comencem en diagonal cap a la dreta per anar a buscar un petit extraplom finet però assequible, aquest tram està força ben equipat però ens farà falta un tascó prim per llaçar l´última assegurança que no té plaqueta.

4art. llarg A0/6a --- La sortida de la xapa que hi ha és força rara però assegurant bé la ma dreta dintre de la fisura ens surt un passet curt però intens, després anem a buscar per l´esquerra un altre diedre de sortida que ens deixa al cim.
 

Rapel de 15m mirant cap el Dauet.



Ens retrobem amb els companys i cap al bar que falta gent, i encara no ens hem mullat!!!



Salut i fins a la pròxima!!!!!!!!!!