diumenge, 24 de maig del 2009

Aresta del violí a la Miranda de Sant Benet

Divendres en Marçal em recull després de la feina i ens n'anem a fer alguna escalada de tarda a Montserrat. L'idea era fer alguna cosa tranquila on ell torni a agafar la confiança en anar de primer, i a part, estrenar la guia de Sant Benet i Gorros. La via escollida era l'Aresta del violí a la Miranda de Sant Benet. Primer de tot, felicitar als autors de la guia, ja que vam trobar la via perfectament detallada i encertada. Fins i tot les assegurances i els passos comentats de cada llarg encertats.


L'aproximació la fem des del Monestir, passant pel pas dels Francesos, i continuant fins a la Panxa del Bisbe. Allà, agafem el corriol que surt a la dreta i que ens portaria a Sant Benet, i un cop al peu de la Miranda pujem per una placa fins una espècie de canal on ja veiem els primers parabolts.


La via comença conjunta amb la Stradivarius ( que pinta molt bé per un altre dia), però al segon parabolt, just a una bauma, l'aresta del violí es decanta cap a la dreta, on un parabolt ens marca el camí. El llarg puja en diagonal cap a la dreta.


És un llarg molt tranquil, on la roca és genial. Els parabolts no allunyen, però tampoc estan a tocar, la qual cosa fa que hagis d'estar atent en tot moment. La mateixa qualitat de la roca et dona una seguretat extra. Un llarg molt bonic.


El Ll2, és un pensament més tombat que el primer, i amb la mateixa qualitat de roca. Aquí en Marçal decideix que vol intentar-lo de primer, i se'l treu perfectament. I és que té molts tiros donats, el que li passa és que actualment té la polvora remullida!!!!! La R2 la fem en una savina.



I l'inici del Ll3!! Quin festival!!! Quin plaer a cada pas!!! Dret, i amb unes preses que no vegis. I a més el trobem molt ben assegurat. Un cop passat el tram vertical, tomba una mica i va a buscar un últim ressalt assegurat amb un altre parabolt. A sobre, a mà dreta trobem la R3 amb dos parabolts.





És una via que l'únic que li falta són més metres per continuar disfrutant!!! Ah, i des del cim, la vista de Gorros i de la zona de Sant Benet ( i perquè no dir-ho, d'infinits projectes que encara hem d'assolir!!) no té desperdici.





El descens el fem caminant, continuant per la carena fins a trobar un corriolet a mà esquerra que ens baixa per la canal entre la Miranda i la Panxa del Bisbe, fins al peu d'aquest últim.






I ja tornant cap al nostre estimat poble, ens truquem amb en Jaume i en Ricard, que demà és dissabte i ens toca escalar, jejejeje!!! Si tot va bé, demà ens n'anirem a Malanyeu, que ni en Jaume, ni en Marçal, ni jo hi hem estat mai, però això ja serà un altre dia. Salut a tothom i fins a la pròxima!!!!!!!!






4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via.

Ara farà uns 3 anys que la vaig fer i tinc un dubte pel que fa la 3a tirada. A mi llavors em va semblar poc assegurada, tot i que la memoria em falla i potser no és així. Que n'opineu vosaltres ?
salut i a tibar

llembresku ha dit...

Ei Joan, molt bones. Fa 3 anys no sé com estaria la via, però ara actualment està assegurada amb parabolts. Als dos primers llargs, allarguen una mica, però l'escalada és tranquila i molt disfrutona, de manera que ni ho penses. Pel que fa al tercer, el primer tram més vertical, està molt ben protegit amb tres parabolts. LLavors, per arribar al quart, potser si que allunya una mica però la dificultat també ho permet. I ja finalment, el tram entre el quart i el cinquè, aquí sí que allunyen, però la placa és molt ageguda, i el cinquè que protegeix molt bé l'ultim resalt. No se si la vas trobar així, ara actualment és com la varem trobar. Vam disfrutar molt en tot moment. La roca és genial. De segur que repetirem per la zona. Hi ha molta feina a fer-hi!!! Salut, i gràcies pel comentari!!!!

josep de sant pol ha dit...

jo no vull comentar res pero les aseguranses no importen si la roca es bona i de bona qualitat pero cuantas mes i agin mes disfrutem cosa que no hauria de ser ja que la paret es la mateixa amb parabols o burils pero la gent ara a cambiat jo vull que tornin els burils
salut a totom i visca la terra del que la treballa

llembresku ha dit...

ei Josep!!! Ets un "follonero"!!! Si tu vols que tornin els burils, jo vull que tu tornis amb nosaltres!!!!! Deixa la neu per l'any que bé!!! Salut i peles!! ( per cert, gran sèrie!!!)